Hola, sóc la Cristina Rovirola

"Quan ja no som capaços de canviar una situació, ens trobem davant el desafiament de canviar-nos a nosaltres mateixos"

Viktor Frankl

Sóc la persona que està darrere de Psikeduca.

Sóc Psicòloga General Sanitària (nº Col. 28441) i he dedicat la meva carrera laboral a treballar amb nens/es, adolescents i joves adults en l’àmbit educatiu i clínic.

 

Tinc la doble nacionalitat (Espanyola-Britànica) i quan estava acabant la carrera de psicologia, vaig tenir l’oportunitat d’anar a viure dos anys a Anglaterra on vaig poder treballar en un institut com a professora de suport per a alumnes que tenien dificultats relacionades amb temes de salut mental i/o situacions social complexes (ansietat, depressió, autolesions, autisme, cuidados dels pares i mares per malaltia, adolescents en situació d’acollida, etc.).

 

I així, sense realment esperar-ho, vaig descubrir amb quin propòsit estava estudiant psicologia… per a poder ser una persona de suport que acompanya en moments complicats, amb confiança, proximitat i coneixements actualitzats.

 

Va ser llavors que, al acabar la carrera, em vaig debatre seriament si formar-me en l’àmbit educatiu o en l’àmbit clínic. Després d’un temps de molts dubtes i reflexió, vaig decidir estudiar el Màster de Psicologia General Sanitària amb el propòsit de poder acompanyar i contribuir d’una manera més personal, íntima i propera en la vida de les persones. 

 

Una vegada realitzat el màster, vaig començar a treballar com a psicòloga al Centre Mèdic Teknon a Barcelona un parell d’anys i, després, vaig formar part d’un equip multidisciplinar en un centre d’atenció primària. Aquí vaig treballar amb un enfoc comunitari realitzant tallers a instituts i grups psicoeducatius, entre altres coses. Durant aquest temps, he estat treballant en el meu propi projecte: Psikeduca, participant també a la ràdio i realitzant conferències en format online en col·laboració amb Infosal. Al llarg d’aquests anys, he estat treballant també amb joves adults, trobant una nova passió que no para de crèixer.

 

Veure a nens/es superar les seves pors i aprendre a gestionar les seves emocions, a adolescents que recuperar la il·lusió per viure, a joves adults que gestionen la seva ansietat i que milloren les seves relacions per a que aquestes siguin més sanes… tot això fa que aquest projecte, Psikeduca, cobri significat.

 

Per a poder acompanyar de la millor manera possible, segueixo formant-me i llegint molt (però molt!) amb l’ànim de poder anar introduint en la meva pràctica com a psicòloga tot aquell coneixement, estratègies i eines que puguin ser útils per a cada persona amb la que treballo.

Si vols saber més sobre la meva formació i experiència professional, visita el meu perfil de Linkedin